U povodu Međunarodnog dana štednje BBI banka obradovala mališane | FENA


FENA.BIZ

U povodu Međunarodnog dana štednje BBI banka obradovala mališane

Foto/Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Poštovani,

 

U nastavku je saopćenje za javnost. Molimo vas da ga objavite u Vašem cijenjenom mediju.

 

Srdačan pozdrav,

 

 

U povodu Međunarodnog  dana štednje

 

BBI banka obradovala mališane

 

U povodu Međunarodnog dana štednje 31. oktobra danas su učenici trećeg razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Sarajeva posjetili Centralu BBI banke u Sarajevu. Djecu je u filijali u Sarajevu dočekao Damir Zukanović, rukovodilac  Filijale Sarajevo sa saradnicima  gdje su na  jednostavan i djeci razumljiv način pokazali poslovanje banke i objasnili kakvo je to zanimanje bankar. Djeci se nastojalo ukazati na važnost štednje, a odgovarali su i na niz zanimljivih dječijih pitanja.

 

Na sličan način Dan štednje obilježen je i u ostalim poslovnicama BBI banke. Tako je Filijala Tuzla ugostila mališane iz vrtića „Aladin" i učenike II b iz Osnovne škole „Slavinovići”. Poslovnica BBI banke u Konjicu ugostila je učenike „Druge osnovne škole“, dok je Filijala Mostar bila domaćin učenicima trećeg razreda „Četvrte osnovne škole“.  

Mališani iz trećeg razreda  “Četvrte osnovne škole“ iz Brčkog informacije o značaju štednje saznali su u filijali BBI u Brčkom, dok su njihovi vršnjaci iz “Prve osnovne škole” iz Bugojnog  čas štednje imali u filijali BBI u ovom gradu. Predškolci iz vrtića „Filii“ iz Bihaća prve informacije o štednji saznali su u Filijali BBI u ovom gradu. 

 

Mališani su se naročito razveselili prigodnim poklonima, a tokom posjete BBI banci uz slatkiše, uručene su im njihove prve štedne kasice. 

BBI banka kao društveno odgovorna banka koja naročitu pažnju posvećuje obrazovanju mladih kroz stipendiranje učenika, studenata i postdiplomaca,  na Međunarodni dan štednje u svim svojim poslovnicama i filijalama ugostila je mališane iz BiH i dala svoj doprinos unapređenju zdravih navika štednje još od djetinjstva.

 

Štednja je jedan od temelja rasta i razvoja svakog društva preko kojeg se dolazilo do višeg životnog standarda i stabilnosti nacionalnih ekonomija. Osim jedinstvene štednje sa stopostotnom garancijom, BBI banka je za štediše koji svoj novac povjere BBI banci pripremila posebne pogodnosti.

 

Za više informacija o ovoj ponudu štednje posjetite najbližu poslovnicu BBI banke, posjetite stranicu www.bbi.ba ili pozovite besplatni info broj 0800 200 20.

 

 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibankaPravne napomene-Disclaimer

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.