Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, oprez zbog odrona | FENA


Servisne informacije

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, oprez zbog odrona

SARAJEVO, 13. listopada (FENA) - Na većini cestovnih pravaca u Bosni i Hercegovini promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.
Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije.

Zbog radova obustavljen je promet na M-5 Sarajevo - Pale (u tunelu Kalovita Brda). Vozila se preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija, mogući su povremeni zastoji na dionici GP Kamensko - Karlov Han - Mesihovina (Vidikovac), ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10.00 do 12.00 sati, i utorkom i četvrtkom od 10.00 do 12.00 sati i od 13.00 do 14.00 sati.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-6.1 Prolaz kroz Mostar, Široki Brijeg (Obilaznica) i M-17 Konjic (kod mosta), Donji Hadžići (Mrđanović polje).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom  
dana na M-14.1 Brod - Odžak i M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala - raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Republici Hrvatskoj na graničnom prijelazu Stara Gradiška, promet se odvija usporeno.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica - Duži i Slano - Orahov Do, između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno su prekategorizirani u granične prijelaze za međunarodni promet putnika, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

(FENA) J.Č.