Magla smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove | FENA


Servisne informacije

Magla smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros magla i niska oblačnost mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Posebno se izdvajaju putevi na području sjeverne i sjeverozapadne Bosne. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

U toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, zbog čega vozila na tom lokalitetu saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na istom magistralnom putu (M-17), na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, zbog izgradnje pristupnih puteva tokom dana saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

U toku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J.Č.