Uštedite vrijeme i novac, plaćajte putem usluge e-režije | FENA


FENA.BIZ

Uštedite vrijeme i novac, plaćajte putem usluge e-režije

Foto/Bosna Bank International d.d. Sarajevo

 

Elektroprivreda BiH i BBI banka

Uštedite vrijeme i novac, plaćajte putem usluge e-režije

JP Elektroprivreda BiH i BBI banka potpisale su sporazum o pokretanju usluge e-režije kojim je omogućeno jednostavnije i jeftinije plaćanje mjesečnih računa za električnu energiju.

Korisnici usluge e-režije će moći platiti račun za električnu energiju bez ispunjavanja uplatnice i bez naknade. Naime, svi kupci električne energije koji račun dobivaju elektronskim putem (e-račun), a koji pristupe usluzi e-režije u periodu od 01.10.2017. do 01.10.2018. godine, ostvaruju pravo plaćanja računa bez provizije prvu godinu korištenja, od dana aktivacije usluge.

"Prijava za korištenje usluge e-režije se može ostvariti jednostavnom prijavom na korisničkom nalogu elektronskog eBBI i mobilnog mBBI bankarstva. Nakon prijave, po izdavanju računa za električnu energiju, automatski dobivate ispunjenu uplatnicu i jednim klikom realizujete plaćanje. Također, postoji opcija korekcije iznosa za uplatu, po želji i potrebama korisnika", kazao je Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke, predstavljajući novu uslugu na konferenciji za medije održanoj danas u okviru međunarodnog sajma ZEPS.

Uslugu e-režije mogu ugovoriti svi kupci električne energije koji imaju račun u BBI banci.

"Korištenjem usluge e-režije građani imaju značajne pogodnosti: Plaćanje je brže i jednostavnije, nema čekanja, a klijenti mogu izvršiti svoje obaveze bilo kada i sa bilo kojeg mjesta. Također, uslugom e-režije građani su u mogućnosti da veoma jednostavno plaćaju račune za više registriranih mjernih mjesta", pojasnio je Kovačević.

U okviru usluge e-račun Elektroprivrede BiH, građanima je sada omogućen i povoljniji rok plaćanja računa, odnosno 30 dana umjesto 15, koliko imaju korisnici sa papirnom dostavom računa.

"Elektronski račun je sadržajno identičan papirnom računu, a razlika je u tome što ga dobivate direktno na svoju mail adresu što omogućava trajno arhiviranje i dostupnost. Svi zainteresirani korisnici koji još uvijek primaju papirni račun, a žele ga u elektronskoj formi, mogu podnijeti zahtjev na najbližem naplatnom mjestu Elektrodistribucije ili poslati mailom potpisanu i skeniranu izjavu. U slučaju da račun želite platiti lično, a ne elektronski, dovoljno je da uslikate broj reference ili računa i popunite uplatnicu na najbližem naplatnom mjestu.

"Izborom elektronske dostave i odricanjem od papirnog računa, kupci električne energije dobivaju bržu i sigurniju dostavu računa te doprinose zaštiti životne sredine, a od sada imaju i mogućnost lakšeg i bržeg plaćanja, po povoljnijim uslovima", istakla je Midheta Kurspahić, rukovodilac  Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.

Oktobar je mjesec štednje. Elektroprivreda BiH i BBI banka Vam žele pomoći da štedite svoje vrijeme i novac. Bez čekanja u redovima, bez plaćanja provizije, bez popunjavanja uplatnica - e-režije su najbrži i najjeftiniji način da platite svoje račune!

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.