Poslovnice Raiffeisen banke prilagodjene digitalnim trendovima u poslovanju | FENA


FENA.BIZ

Poslovnice Raiffeisen banke prilagodjene digitalnim trendovima u poslovanju

Foto/Raiffeisen BANK

Modernizacija poslovne mreže u cilju pružanja kvalitetnije podrške klijentima
 

 „Govoriti o 21. vijeku, a ne spomenuti digitalizaciju je danas gotovo nemoguće. Riječ je o savremenom trendu koji značajno utječe i na bankarski sektor, te za nas predstavlja izazov na koji nastojimo spremno odgovoriti ispunjavajući očekivanja naših klijenata. Stoga smo ove godine pokrenuli proces preuređenja 11 poslovnica unutar naše mreže u Bosni i Hercegovini kako bi iste prilagodili digitalnim trendovima te učinili usluge banke lakše dostupnima. Dodatno, kako bismo korisnicima naših usluga pružili adekvatnu podršku, u proteklom periodu smo omogućili poslovanje i komunikaciju s bankom putem Bankarstva na Viberu,  ali i online apliciranje za kredite i kartice“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke. 

Do sada je preuređeno ukupno pet poslovnica Banke, od čega četiri u Sarajevu i jedna u Mostaru, a u narednom periodu planirano je renoviranje dodatnih poslovnica u ovim gradovima, te u Banjoj Luci, Bihaću, Zenici i Tuzli. U sklopu renoviranih poslovnica klijentima su na raspolaganju tableti putem kojih je moguće on-line aplicirati za proizvode i usluge banke. Također, jednostavnim skeniranjem QR koda klijenti mogu preuzeti brošure o proizvodima Raiffeisen banke u digitalnom formatu. U ovim poslovnicama su 24 sata dostupni Cash-point bankomati za uplatu i isplatu novca. 

Raiffeisen banka je dobitnik nagrade „Najbolja digitalna banka u BiH za 2017.“ koju joj je dodijelio renomirani magazin Global Finance, a koja dodatno potvrđuje da je Banka na pravom putu kada je riječ o prilagođavanju poslovanja eri digitalizacije. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 97 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen. 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću:

Telefoni: 033 287 655; 033 287 426; e-mail: raiffeisen.komunikacije@raiffeisengroup.ba

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.