Koji projekti će osvojiti Nagradu za društvene promjene | FENA


FENA.BIZ

Koji projekti će osvojiti Nagradu za društvene promjene

Sarajevo, 11. septembar 2017. - Mladi iz Bosne i Hercegovine, koji imaju ideje za društvene biznise i žele da rade na unaprijeđenju zajednice, takmiče se kako bi osvojili Nagradu za društvene promjene (Social rialImpact Award) 2017 koju u Bosni i Hercegovini implementira Fondacija Dokukino uz podršku Sparkasse Bank. Sada je vrijeme da se među sedam finalista odaberu najbolji.

Glasanje se vrši putem web stranice VIDEO do 28. septembra 2017. do ponoći, na način da svaki posjetilac odabere tri ideje za koje želi glasati, prijavi se preko svog naloga sa neke od društvenih mreža koje koristi i da svoj glas projektima za koje smatra da će donijeti najkvalitetniju promjenu. Nakon toga informaciju o svom glasanju može podijelititi putem društvenih mreža ili kontaktirati predlagače projekata.

Cilj programa Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) jeste da promoviše društveno preduzetništvo i samozapošljavanje, te da omogući učesnicima da uz pomoć malih i velikih preduzeća, profesionalaca i eksperata iz različitih oblasti djelovanja, pokrene vlastiti društveni biznis. 

Učešćem na programu mladi preduzetnici su dobili mentorstvo, edukaciju, umrežavanje sa najvećim kompanijama u Bosni i Hercegovini, prostor za rad tokom procesa inkubacije, a na kraju projekta, najbolje ideje osvajaju početni kapital za razvoj u iznosu od 3.000 KM. 

Sve o projektima možete pogledati i pročitati na VIDEO

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.