U Sarajevu konferencija 'Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja' | FENA


Bosna i Hercegovina

U Sarajevu konferencija 'Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja'

Foto/Grad Sarajevo

SARAJEVO, 11. augusta (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka otvorio je danas konferenciju "Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja" koja je okupila gradonačelnike i predstavnike glavnih gradova regije zapadnog Balkana.

Riječ je o izuzetno važnom skupu sa ciljem pokretanja procesa jačanja saradnje i koordinacije glavnih gradova koji igraju sve važniju ulogu u razvoju država u regiji, ali i  cijeloj Evropi.

Skupu, koji je upriličen na olimpijskoj planini Trebević, prisustvovali su gradonačelnici i izaslanici gradonačelnika Podgorice, Zagreba, Beograda, Tirane i Grada Istanbula, a učesnici su potpisali i Zajedničku izjavu.

Tokom konferencije, članovi delegacija glavnih gradova izrazili su zadovoljstvo uspješnom organizacijom skupa, a oni će večeras prisustvovati otvaranju 23. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Organiziranje susreta gradonačelnika u vrijeme SFF-a je odabrano da bi se naglasila uloga i potencijal Sarajeva, te na najbolji način prezentirao grad u vrijeme kada je kulturni i turistički centar regije, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

(FENA) M.L.