Raiffeisen Bank International dobitnik šest priznanja | FENA


FENA.BIZ

Raiffeisen Bank International dobitnik šest priznanja

Foto/Raiffeisen Bank

NAGRADA MAGAZINA EUROMONEY: RAIFFEISEN NAJBOLJA BANKA U BOSNI I HERCEGOVINI  

„Biti dobitnik ovog značajnog priznanja međunarodnog magazina izuzetna je čast i zadovoljstvo te dodatno potvrđuje ispravnost našeg poslovnog modela. Na ovom tržištu poslujemo već 25 godina, nastojimo mksimizirati iskustvo koje klijenti imaju sa Bankom te biti njihov preferirani partner u poslovanju. Kao jedan od lidera na tržištu, pomjeramo granice u bankarstvu, prilagođavamo našu ponudu digitalnoj revoluciji te prvi na tržištu nudimo inovativne bankarske proizvode kao što je bankarstvo na Viber-u“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da je Banka, u skladu sa svojom strategijom održivosti, aktivan član društva i da kontinuirano podržava projekte čiji su fokus djeca i osobe sa posebnim potrebama. 

Raiffeisen Bank International (RBI) nagrađena je sa šest priznanja. Pored Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina, podružnice RBI-a u Bjelorusiji, Slovačkoj i Ukrajini su izabrane za "Najbolje banke" u svojim državama. Slovačka podružnica RBI-a, Tatra banka, osvojila je nagradu za "Najbolju digitalnu banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi“. Dodatno, finansijski magazin Euromoney je RBI-u dodijelio nagradu za „Najbolju investicijsku banku u Austriji“. 

Ovo je treće prestižno priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini koje je Raiffeisen banci uručeno tokom tekuće godine, pored priznanja magazina Global Finance i EMEA Finance.  

Euromoney je vodeća publikacija koja se bavi rastom međunarodnih finansija već gotovo 50 godina, a priznanja za izvrsne rezultate dodjeljuje od 1992. godine. Euromoney program nagrađivanja obuhvata 20 globalnih, 50 regionalnih te nagrade za najbolju banku u skoro 100 država, a ove godine je za isti podneseno oko 1.500 prijava.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 97 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću:

Telefoni: 033 287 655; 033 287 426; e-mail: raiffeisen.komunikacije@raiffeisengroup.ba

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.