Priznanje kompaniji „DEMA&S“ za bonitetnu pouzdanost | FENA


FENA.BIZ

Priznanje kompaniji „DEMA&S“ za bonitetnu pouzdanost

Samo zadovoljni i stručno osposobljeni zaposlenici mogu pružiti najviše u poslu koji obavljaju

Kompanija DEMA&S d.o.o. Mostar osnovana je 1998. godine, a primarna djelatnost joj je maloprodaja i veleprodaja elektromaterijala, opreme i rasvjete, te izvođenje svih vrsta elektroinstalacija i servisiranje. Odnosima sa zaposlenicima preduzeće "DEMA&S" je stalno pridavalo veliki značaj, svjesni da samo zadovoljni i stručno osposobljeni zaposlenici mogu pružiti najviše u poslu koji obavljaju. Na taj način su prepoznati kao bonitetno pouzdana kompanija u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima predstavnika kompanije "DEMA&S" Anela Demića, ovakvo priznanje znači da je politika ove firme ispravna i da se samo poštenim i korektnim odnosom prema kupcima, dobavljačima i uposlenicima može dugoročno opstati i napredovati.

„ Tako je svugdje u svijetu, a ne samo kod nas, samo što je to ovdje malo teže i samim tim pozitivni rezultati, po meni, imaju malo veći značaj. Ne mogu sad tačno procijeniti koliko će ovo priznanje doprinijeti poslovanju naše kompanije, ali zasigurno će imati neki pozitivan efekat“, rekao je Demić za Poslovne novine.

Naglasio je da je predstavljanje i isticanje uspješnih firmi jako bitno za bh. okruženje, ali i ekonomiju.

„Ovakva nagrada je jedan lijep gest koji će zasigurno vremenom pridobiti na značaju, ukoliko se zaista ostane dosljedno kriterijima pri odabiru uspješnih firmi“, smatra Demić.

 

Svaki dobro obavljen posao je upjeh

Misija "DEMA&S" je da uz jačanje pozicije preduzeća istu dodatno diferenciraju od konkurencije tako da u svim segmentima koji su kupcu bitni pri donošenju odluke o kupovini: kvalitetnoj i širokoj paleti proizvoda, cijeni, uslugama i ambijentu, postanu jedna od vodećih firmi u ovoj branši.

Godine 2014. pokrenuli su proizvodnju metalnih stubova prvenstveno za uličnu rasvjetu, ali i za druge namjene sa kompletnom pratećom opremom (ankeri, nosači, itd...).

„Svaki dobro obavljen posao, bez obiza na veličinu, je za nas upjeh, ali kad bi sad izdvajao neke malo značajnije projekte u proteklih par godina onda bi to bila zamjena kompletne ulične rasvjete u LED rasvjetu u opštinama Travnik i Foča. Opština Novi Travnik će biti završena za nekih mjesec dana. Ima još i isporuka rasvjetnih tijela za tunele na koridoru Vc, grad Mostar, te niz drugih uspješnih isporuka i obavljenih elektro radova“, istakao je Anel Demić.

Kako kaže, osnovni cilj kompanije je sličan kao i kod svake druge, a to je osigurati opstanak i truditi se za napredak.

„Okruženje u kojem poslujemo zasigurno nije zahvalno i poteškoća je mnogo, ali samim tim i svaki uspješno završeni projekat je slađi nama nego što je nekom Njemcu ili Švedu u njegovoj zemlji. Ko zna gdje bi bile ove naše firme koje uspijevaju ovdje opstati da posluju u jednoj ekonomsko sređenoj okolini. Sad "šalu" na stranu, na nama je da radimo i da se trudimo jer ovo je naša domovina i svi mi na ličnom primjeru moramo pokazati da se isplati ulagati u ovu zemlju i u ove ljude ovdje“, poručio je Demić.

Priznanje Bonitetne zvijezde kompanija "DEMA&S" će dobiti na konferenciji pouzdanost 2017. koja će se održati u oktobru ove godine.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.