Civilnim uposlenicima NATO-a i EUFOR-a priznanja za 20. godišnjicu rada (VIDEO) | FENA


BiH i Euro integracije

Civilnim uposlenicima NATO-a i EUFOR-a priznanja za 20. godišnjicu rada (VIDEO)

Foto/FENA

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Civilnim uposlenicima EUFOR-a i NATO-a odata su priznanja za više od 20 godina rada u okviru ovih dviju organizacija na svečanosti pod nazivom "20 godina u službi", organiziranoj danas u bazi Butmir u Sarajevu.

Priznanja za 96 uposlenika uručili su komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajor Anton Waldner i komandantica NATO-ovog štaba u Sarajevu brigadna generalica Giselle Wilz, u prisustvu visokih vojnih zvaničnika BiH.

Generalmajor Waldner zahvalio je dobitnicima priznanja na njihovoj posvećenosti, odanosti i pozitivnom uticaju na živote svih.

- Zahvaljujući vama, funkcionira i organizacija - istakao je, dodajući da je posao koji obavljaju u logističkim, građevinskim, ugostiteljskim, komunikacijskim, administrativnim i ostalim djelatnostima, od presudne važnosti za misije EUFOR-a i NATO-a.  

Formalno obilježavanje 20. godišnjice rada u NATO-u i EUFOR-u počelo je prošle godine, na ideju komandantice NATO-ovog štaba u Sarajevu brigadne generalice Wilz, koja je kazala da je važno da se obilježavanje ovakvih godišnjica i nastavi.

- Vi, koji ste ovdje od samog početka, zaslužni ste za naš uspjeh - naglasila je Wilz.

Obraćajući se uposlenicima, kazala je da NATO i EUFOR ne bi bili u mogućnosti učiniti za BiH ono što čine bez njihove posvećenosti i požrtvovanja.

- Također je važno da priznajemo da je vaš ulog kao građana BiH ili nekog dijela BiH u ovome veći od našeg, jer mi iz međunarodne zajednice smo tu samo u prolazu - istakla je Wilz, zahvalivši nagrađenim uposlenicima dviju organizacija.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) E.F.