Manifestacija 'Sarajevski ćevap' na izletištu Motka | FENA


Turizam

Manifestacija 'Sarajevski ćevap' na izletištu Motka

Ilustracija

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Druga manifestacija ''Sarajevski ćevap'' bit će održana sutra na Motki, iznad Vogošće, u organizaciji Saveza planinara BiH i Planinarskog društva ''Planinar'' Vogošća.

Prošlogodišnjom manifestacijom planinari su otvorili dom, na taj način su željeli privući veći broj gostiju da bi predstavili prirodne ljepote tog kraja, ali s obzirom na to da se odazvalo više stotina osoba odlučili su da postane tradicionalna.

Predsjednik PD ''Planinar'' iz Vogošće Adil Bešlija Feni je kazao da su prošle godine imali goste iz Srbije i Hrvatske, a da su se ove najavili i iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

- 'Sarajevski ćevap' će u budućnosti postati prepoznatljiva manifestacija u BiH i regiji, to nam je cilj. Želimo da promoviramo ljepote Motke koja je samo sedam kilometara udaljena od Vogošće - istakao je Bešlija.

Kaže da su gosti već počeli dolaziti, jedan dio će biti smješten u domu, a ostatak u hotelima. Bešlija je naveo da su manifestacije ovog tipa prilika za predstavljanje i okolnih mjesta, pa i cijele države.

Planinarski dom na  izletištu Motka nalazi se iznad Vogošće u blizini sela Tihovići. Izgrađen je na nadmorskoj visini od 1.254 metra, a zauzima površinu od 220 metara kvadratnih metara.

(FENA) E.F.