Predstavnici Evropske komisije učestvovat će na SBF-u 2017 | FENA


FENA.BIZ

Predstavnici Evropske komisije učestvovat će na SBF-u 2017

Foto/BBI

Predstavnici Evropske komisije učestvovat će na SBF-u 2017 - šansa za jačanje ekonomske saradnje u regiji 

Visokopozicionirani predstavnici Evropske komisije, aktivno će učestvovati u ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu (SBF). Jedan od ključnih panela na najvećoj investicijskoj konferenciji u regiji bit će posvećen promociji ekonomske saradnje u regionu. 

Christian Danielsson, direktor Direkcije za proširenje i susjedstvo Evropske komisije, bit će jedan od ključnih govornika na otvaranju SBF-a u Sarajevu. 

Prvog dana Sarajevo Business Foruma 2017, 22. maja, na plenarnoj sesiji koja će se održati u zgradi Parlamenta BiH potpredsjednik Evropske komisije i evropski komesar za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen će se učesnicima obratiti video porukom iz Brisela. Na formu će učestvovati i Morten Jung viši savjetnik za regionalnu saradnju zapadnog Balkana u Evropskoj komisiji. 

Najveća investicijska konferencija u jugoistočnoj Evropi,  ponovo će ove godine okupiti državnike, privrednike, investitore i stručnjake iz cijelog svijeta, ali i ponajviše iz država regiona zapadnog Balkana. Bez obzira na to koje su države u fokusu, SBF svake godine povezuje kompanije iz jugoistočne Evrope te doprinosi regionalnoj saradnji. 

Jedan od najvažnijih dijelova prvog dana foruma bit će panel "One Region, One Economy - Connectivity and Potential“. Fokus panela je ekonomsko povezivanja regiona i neiskorištene potencijali saradnje privrednika i država ove regije. 

Već osmu godinu zaredom Sarajevo Business Forum okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona: Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. 

Ovogodišnji SBF objelodanit će niz projekata iz poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, turizma i drugih razvojnih sektora. 

U proteklih sedam godina SBF je okupio učesnike iz više od 30 zemalja. 

Prošlogodišnjem skupu prisustvovalo je više od 1.600 osoba, uključujući i 350 akreditiranih novinara iz cijelog svijeta. 


Alma Redžepagić
Asistentica za odnose sa javnošću
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

BBI
ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.