Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na M-5 Travnik-Turbe | FENA


Servisne informacije

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na M-5 Travnik-Turbe

SARAJEVO, 21. aprila (FENAS) - Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5 Travnik-Turbe kod mjesta Paklarevo. U toku je obavljanje policijskog uviđaja. 

U većem dijelu BiH padavine su oslabile ili potpuno prestale, tako da se saobraća po mokrom kolovozu, dok samo na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega. Izdvajaju se magistralni putevi: Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), Teslić-Kotor Varoš (Borja) i Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, kao i šire područje Romanije.

Sniježnih nanosa ima na regionalnom putu Travnik-Banja Luka (preko Skender Vakufa), tako da se ovim putem ne preporučuje kretanje. Moguća je i mjestimična poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. 

Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na putovanje, posebno preko dionica u višim predjelima, ne kreću bez zimske opreme.

Na jugu BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu. 

Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar i M-14.1 Brčko-Bijeljina.  

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, dionica A-1 Butila–Vlakovo u smjeru Vlakova saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, uz korištenje privremene saobraćajne signalizacije. Radovi će se odvijati od 22. aprila do  završetka istih.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.  

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se, tokom dana, sporije saobraća na ovim graničnim prijelazima.  

Zbog radova u  Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati), saopćeno je iz BIHAMk-a. 

(FENA) J..