Hoše komerc predstavlja “BH. korpu”-dodatna podrška kampanji 'Kupujmo domaće' | FENA


FENA.BIZ

Hoše komerc predstavlja “BH. korpu”-dodatna podrška kampanji 'Kupujmo domaće'

 

 

 

HOŠE  komerc  doo ;

Tvornička br.20 ; 71210 Ilidža

Tel/Fax : 033 625 160 ; 638 278                                                                ID br : 4200442500006  ;  PDV br : 200442500006

 
 
 

                             

 

U srijedu 19. aprila 2017. u 11,00 sati u super marketu Hoše komerc u Hadžićima na adresi Hadželi 161, bit će predstavljena “BH. korpa”. Riječ je o dodatnom doprinosu i podršci koju Hoše komerc na ovaj način daje kampanji “Kupujmo domaće”. Tom prilikom, novinarima će se obratiti menadžment kompanije.

Hoše komerc je podržao svaku zajedničku kampanju “Kupujmo domaće” koja je organizirana do sada. Ovaj put idemo korak dalje, i pokrećemo vlastitu kampanju “BH. korpa” kao naš dodatni izraz podrške domaćim brandovima. “BH. korpa” će značiti dodatnu poziciju, marketing i komunikaciju, svim domaćim brandovima, koji žele da sudjeluju u kampanji u marketima Hoše komerc. Dakle, spremni smo investirati u dodatni prostor, zanimljiv i simboličan dizajn “BH. korpe”, komunikaciju i oglašvanje kako bi još više izašli u susret domaćim proizvođačima.

Hoše komerc trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo. Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. U protekloj 2016. godini uspješno smo poslovali zajedno sa našim brendovima BONY, MERKA i NAŠE MLIJEKO, uz distribuciju brenda MEGGLE, te tako nastavili razvijati svoje tržišne kapacitete i promovisati domaću privredu. Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama, a protekla 2016. bila je na nivou rekordne 2015. godine, kada smo ukupno imali prihode više od 64 miliona KM neto. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda.

Pozivamo predstavnike medija da zabilježe ovaj događaj.

Za novinarske ekipe predviđeni su i prigodni pokloni sa domaćim proizvodima.

Hoše komerc -

Mjesto koje volim!

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.