Projekti Vlade Tuzlanskog kantona na Sarajevo Business Forumu 2017 | FENA


FENA.BIZ

Projekti Vlade Tuzlanskog kantona na Sarajevo Business Forumu 2017

Foto/BBI

BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla organizirao je radionicu za pripremu projekata za Sarajevo Business Forum 2017, investicijsku konferenciju koja će se u glavnom gradu BiH održati 22. i 23. maja.

Više od 40 privrednika danas je prisustvovalo prezentaciji te vrlo aktivno učestvovalo u razgovoru o korištenju potencijala najveće investicijske konferencije u regionu. 

Prisutnima se obratio ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović. On je istakao da je Vlada TK već potpisala memorandum o saradnji sa organizatorom SBF 2017. te namjerava kandidirati projekte za Sarajevo Business Forum. Mićanović je istakao značaj aktivne saradnje te naveo kako je Vlada TK izdvojila i dio sredstava za subvenciju kompanijama koje zapošljavju nove radnike. 

Direktor kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović pozvao je privrednike da iskoriste mogućnosti koje pruža Sarajevo Business Forum i učestvuju na konferenciji. 

Fokus ovogodišnjeg Foruma je na saradnji sa Indijom, Azerbejdžanom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i zemljama zapadne Evrope, posebno Njemačkom. U proteklih sedam godina SBF je okupio učesnike iz više od 30 zemalja. Prošlogodišnjem skupu prisustvovalo je više od 1.600 osoba, uključujući i 350 akreditiranih novinara, a održano je više od 250 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika.

Radionice su do sada održane u Banja Luci, Mostaru, Bihaću, Zenici, Goraždu, Posušju i Beogradu gdje je privrednicima predstavljena metodologija izrade projekata po međunarodno priznatim standardima. Podršku pružaju i krovne i lokalne privredne komore, a planirano je održavanje radionica i u Bijeljini, Travniku, Sarajevu i Skoplju.  

Pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2017. je tročlano Predsjedništvo BiH, uz podršku Vijeća ministara i Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao i privrednih komora i domaćih i stranih kompanija. 


Alma Redžepagić
Asistentica za odnose sa javnošću
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

BBI
ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.