Samsung osvojio 49 iF Design nagrada | FENA


FENA.BIZ

Samsung osvojio 49 iF Design nagrada

Informacije o nagradama koje je kompanija Samsung osvojila na Međunarodnom forumu nagrada za dizajn 2017, kao i fotografije nagrađenih proizvoda.

 

Samsung osvojio 49 iF Design nagrada

Zlatna nagrada/Gold Award za ArtPC Pulse i nagrade za proizvod za Galaxy S7 pametni telefon, Gear S3 pametni sat i nosivi Level Box Slim zvučnik

 

Samsung je objavio da je osvojio 49 iF Design nagrada, uključujući i nagradu Gold Award, na svjetski poznatom Međunarodnom forumu nagrada za dizajn 2017 (International Forum Design Awards 2017). Tridesetpet nagrada su dodijeljene za vrhunski dizajn proizvoda, četiri za profesionalni concept dizajn, sedam za komunikacijski dizajn, i tri za dizajn ambalaže.

"Nadograditi proizvod je lagano, ali nadograditi stil života korisnika je teško. I dalje ćemo se zalagati za dizajn koji zabavlja i ispunjava živote naših korisnika kroz potrošački usmjerene inovacije", rekao je BK Yoon, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Samsung Electronics i šef Centra za korporativni dizajn u kompaniji Samsung.

Samsung je osvojio nagradu Gold Award za ArtPC Pulse, premium desktop sa naprednim proširivim modulima. ArtPC Pulse integrira PC visokih performansi u rafiniranom obliku cilindra. Može se nadograditi proširenim modulima za pohranu i 360-stepenskim zvučnicima u odvojivoj rotacijskoj strukturi. Nagrađeni dizajn ArtPC Pulse uključuje minimalistički stil na njegovom potpuno metalnom tijelu, a  prekidači i portovi su smješteni na stražnjoj strani proizvoda.

Osim nagrade Gold Award, Samsung je  osvojio 34 drugih iF Design nagrada u kategoriji proizvoda:

• Galaxy S7 serije, vodeći smartphone dizajniran sa 3D oblikovanom tehnologijom stakla kako bi se poboljšao hvat;

• Gear S3 pametni sat sa inovativnim okruglim okvirom i rotirajućim korisničkim sučeljem;

• Level Box Slim, džepni nosivi zvučnik koji služi i kao power-pack za održavanje korišničkih smartphone-a napunjenim, ako je potrebno, uz pogodnosti kao što su otpornost na vodeni mlaz, tako da se zvučnik može lako koristiti u kupatilu, blizu bazena ili na plaži;

• SUHD TV KS9500, premium TV sa prekrasnim 360 dizajnom, uključujući i plutajuće zaslone u prednjem dijelu i delikatne metalne linije na poleđini, kao i

• RB38K7998S4, Smart family Hub frižider sa LCD 21.5’’ touch screen-om  omogućava korisnicima da upravljaju i vide hranu u frižideru, bez potrebe za otvaranjem vrata.

U organizaciji Međunarodnog foruma za dizajn, iF Design Awards je započet u Njemačkoj 1953 godine. Prijava proizvoda se temelji na sveobuhvatnoj procjeni dizajna, prikladnosti materijala, inovativnosti i sedam dodatnih kategorija koje ocjenjuju proizvod, pakovanje, komunikaciju, unutarnju arhitekturu, profesionalni koncept, usluge dizajna i građu.

  

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Samsung Electronics Co., Ltd. nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost s prilagođenim idejama i tehnologijama, redefinirajući svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, fotoaparata, digitalnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema, poluvodiča i LED rješenja. Za najnovije vijesti molimo posjetite Samsung Newsroom na

VIDEO

MA Boba Lizdek
Senior Consultant SEE

M +387 (0)63 497 040
boba.lizdek@grayling.com
@Boba Li
grayling.com

 

SABRE Awards Winner: Eastern European Consultancy of the Year 2016

 

 

 

 

 

                          

                                             

 

.
 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.