Xerox 11. put zaredom proglašen jednom od najetičnijih kompanija svijeta | FENA


FENA.BIZ

Xerox 11. put zaredom proglašen jednom od najetičnijih kompanija svijeta

Vijesti iz kompanije Xerox

Objava za medije

 
Xerox Corporation

45 Glover Avenue

P.O. Box 4505

Norwalk, CT  06856-4505

 

Tel: +1-203-968-3000


Xerox 11. put zaredom proglašen jednom od najetičnijih kompanija svijeta

Ethisphere Institute, globalni lider u definiranju i unapređivanju standarda etičke poslovne prakse, proglasio je kompaniju Xerox (NYSE: XRX) najetičnijom svjetskom kompanijom.

Kompanija Xerox je jedna od 13 dobitnica koje se na ovoj listi nalaze tokom posljednjih 11 godina, što pokazuje predanost kompanije u postavljanju etičkih standarda poslovanja.

 

"Veoma smo ponosni što je naše ime sinonim za inovacije, kvalitetu i integritet", rekao je Jeff Jacobson, CEO kompanije Xerox. "Posvećeni smo poslovanju na ispravan način, s najvišim stepenom etike i u skladu sa zakonima u svijetu."

Ocjenjivanje najetičnijih kompanija svijeta temelji se na koeficijentu Ethics Quotient® (EQ) instituta Ethisphere, koji omogućuje kvantitativno ocjenjivanje na objektivan, dosljedan i standardizovan način. Prikupljene informacije pružaju sveobuhvatan prikaz kriterija osnovnih kompetencija, a ne sve aspekte korporativnog upravljanja, rizika, održivosti, usklađenosti i etike.

Bodovi se dobivaju u pet glavnih kategorija: etika i program usklađivanja (35%), pravni status i odgovornost (20%), kultura etike (20%), upravljanje (15%) te liderstvo, inovacije i reputacija (10%), a boduju se sve kompanije koje učestvuju u procesu.

"U proteklih jedanaest godina vidjeli smo pomak u društvenim očekivanjima, stalno redefiniranje zakona i propisa i geo-političke klime. Također smo vidjeli kako firme nagrađene titulom najetičnijih odgovaraju na te izazove. One ulažu u svoje lokalne zajednice širom svijeta, donose strategije različitosti i uključivanja i fokusiraju se na dugoročne planove kao održivu poslovnu prednost", objasnio je CEO instituta Ethisphere Timothy Erblich. "Čestitam svima u kompaniji Xerox na tituli najetičnije kompanije“.

  

***

 

O kompaniji Xerox

Xerox korporacija je 11 milijardi američkih dolara vrijedan tehnološki lider koji uvodi novine u način na koji svijet komunicira, sarađuje i posluje. Naša stručnost je važna više nego ikada jer kupci svih veličina žele da poboljšaju produktivnost, maksimiziraju profitabilnost i povećaju zadovoljstvo. To činimo za male i srednje firme, velike kompanije, vlade, pružatelje usluga grafičkih komunikacija te za naše partnere koji ih uslužuju.

Mi razumijemo šta je u fokusu rada - i koje sve oblike može poprimiti. Prihvatamo sve složeniji svijet papira i digitalnih tehnologija. Ured i mobilno poslovanje. Lično i društveno. Svakim danom, širom svijeta - u više od 160 zemalja - naše tehnologije, softver i ljudi uspješno plove tim raskrsnicama. Automatiziramo, personaliziramo, pakujemo, analiziramo i štitimo informacije kako bi naši kupci napredovali ubrzanim tempom. Za više informacija posjetite www.xerox.com.

Napomena: Za primanje novosti društva Xerox putem RSS kanala posjetite VIDEO Za otvorene komentare, industrijske izglede i stajališta posjetite VIDEO, VIDEO, VIDEO, VIDEO, VIDEO

  

Kontakt za medije:

Mende Stojanoski  

Xerox Balkans  

Regionalni predstavnik

Central Europe Distributor Group  

Mobitel:  +389 70 359 390  

Mende.Stojanoski@xerox.com  

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.