Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u BiH | FENA


Servisne informacije

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u BiH

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Magla još uvijek mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove centralne i sjeverne Bosne, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima.

Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa se savjetuje opreznija vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i  Turbe-Karanovac. 

Danas (17.02.) na relaciji Prijedor-Bosanski Brod, od 04 do 12 sati, pod pratnjom policije, kreće se vanredan prijevoz većih dimenzija. Apeluje se na vozače da u pomenutom periodu na navedenoj relaciji voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno.  

Mole se vozači da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M.L.