Adi Musić u junu u Münchenu organizira internacionalni kamp za golmane | FENA


Sport

Adi Musić u junu u Münchenu organizira internacionalni kamp za golmane

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Admir Adi Musić, nekadašnji golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Minhena 1860, i ove godine organizira Internacionalni kamp za golmane, koji će biti održan u junu u Münchenu.

S polaznicima kampa radit će vrhunski stučnjak Ricardo Pereira, trener Benfice  iz Lisabona. Riječ je o treneru s dogogodišnjim iskustvom koji je kroz svoj rad trenirao golmane koji danas s uspjehom brane boje svoje države. Na kampu se očekuje učešće golmana iz desetak zemalja.

Škola fudbala Adi Musić, organizirala je nekoliko Internacionalnih kampova koje su podržali svjetski poznati asovi poput jednog od najboljih golmana današnjice Maunela Neuera, zatim trener golmana Juventusa Luca Squinzani s kojim su učesnici kampa imali priliku raditi treninge onako kako to rade mladi Juventusovi golmani i šta je to potrebno danas u modernom fudbalu. 

Internacionalni kamp za golmane je  jedinstven projekt, a Musić jedini trener s ovih prostora koji radi tako nešto. 

- To što ćemo mi ponuditi, mislim da se rijetko viđa, kvalitetne edukacije najvećih fudbalskih stručnjaka, savremena oprema, treninzi na uređenom stadinu, cjelodnevni i precizno organizirani programi rada prema standardima koje nalaže novo doba fudbala. Postoji mnogo škola fudbala, ali želim da dam nešto novo, drugačije - kazao je Feni Musić, koji je nedavno boravio u Sarajevu.

Adi Musić, Prijedorčanin s adresom u Münchenu, školu za golmene je osnovao s ciljem da djeci prenese svoje znanje. Putem kampova i škola dosad je izbacio brojne mlade golmane koji su nastavili svoj put u Bundesligi do 12 godina, a danas su u klubovima poput Bayern Münchena, Augzburga, Ingolstadta i Münchena 1860.

(FENA) M.B.