Kulise za snimanje filma 'Robin Hood: Origins' postavljaju se na Stradunu | FENA


Magazin

Kulise za snimanje filma 'Robin Hood: Origins' postavljaju se na Stradunu

ZAGREB, 11. siječnja (FENA/Hina) - Na Stradunu je u tijeku postavljanje kulisa za potrebe snimanja filma "Robin Hood: Origins" koji će se snimati krajem siječnja i početkom veljače.
 
Dubrovnik će u filmu predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham, a snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta.
 
Izvršni producent filma "Robin Hood: Origins", E. Bennett Walsh u studenom je gradonačelniku Andru Vlahušiću predstavio završne nacrte scenografije, a kako su tada prenijeli njegove riječi iz Grada Dubrovnika, "nijedan drugi grad ne bi bio adekvatna alternativa".
 
Na snimanje u Dubrovnik trebalo bi stići i nekoliko 'oskarovaca', među kojima Jamie Foxx kojemu će pripasti uloga Little Johna. 
 
Robina Hooda u filmu će utjeloviti Taron Egerton, uloga Marion pripala je Irkinji Eve Hewson, a nottnghamskog šerifa Benu Mendelsohnu.
 
Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiCaprio.
 
 
 

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.