Bosna i Hercegovina     | 08.05.2024. 15:48 |

Bradara i Nedić posjetili bolnicu u Novoj Biloj

FENA Saopćenje, Foto/ Ured predsjednice FBiH

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara, zajedno s ministrom prostornog uređenja FBiH Željkom Nedićem, posjetila je danas Hrvatsku bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Tokom posjete i obilaska bolnice održan je sastanak s direktorom dr. Mladenom Ćuturićem, razmatrajući daljnje planove za razvoj i unaprjeđenje bolničkih kapaciteta.

Istaknuto je da je pod vodstvom dr. Ćuturića bolnica dosegla rekordan broj od 60 zaposlenih ljekara od svog osnivanja, od čega je 20 na specijalizaciji. U toku su radovi na izgradnji nove savremene operacijske sale, s ulaganjem od skoro milion KM. Dodatno, značajna sredstva uložena su i u nabavku nove opreme, poboljšanje energetske efikasnosti i opsežne renovacije.

Također, navedeno je da će Hrvatska bolnica dr. fra Mato Nikolić, dar Republike Hrvatske i njenog tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana, i dalje imati snažnu podršku sa federalnog nivoa. 

Današnja posjeta bila je idealna prilika za pregled dosadašnjih ulaganja i realizacije projekata finansiranih sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čijem je čelu ministar Nedić. Uzimajući u obzir i ostale radove koji su u protekle četiri godine finansirani s nivoa Federacije BiH, uloženo je više od pet miliona KM.

Nakon završetka izgradnje 6. lamele bolnice 2019., predviđa se početak izgradnje 7. i 8. lamele krajem 2024. ili početkom 2025. Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara lično je uključena u Odbor za izgradnju tih lamela, što dodatno naglašava važnost projekta.

Ova posjeta i planovi pokazuju trajnu posvećenost razvoju zdravstvenih usluga i infrastrukture, čime se osigurava bolja budućnost za stanovnike Srednje Bosne, saopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bradara razgovarala sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH, generalom Sticzom

Predsjednica Federacije BiH na proslavi Dana općine Usora

Predsjednica F BiH u posjeti Župi sv. Franje Asiškog u Brčko distriktu

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli