Kultura     | 30.04.2024. 10:07 |

Učenici OGŠ 'Jakov Gotovac' PO Busovača posjetili BNP Zenica

FENA Saopćenje, Foto/ Fena

ZENICA, 30. travnja (FENA) - Učenici i nastavnici Osnovne glazbene škole ''Jakov Gotovac'', područni odjel Busovača, pod vodstvom voditeljice Odjela prof. Davorke Dujmušić, posjetili su u ponedjeljak Bosansko narodno pozorište (BNP) Zenica.

Tom prigodom voditelj Službe marketinga BNP-a Zenica Elvir Škiljo upoznao je učenike i nastavnike s radom i aktivnostima spomenute kulturne ustanove.

Posjetu BNP-u Zenica pridružile su se i busovačke pjesnikinje Mirjana Jezildžić i Sadeta Hodžić te su autorske zbirke pjesama darovale Knjižnici BNP-a Zenica.

Učenici su u Bosanskom narodnom pozorištu pogledali predstavu za djecu ''Bilo jednom jedno jaje'', u izvedbi Pozorišta lutaka Mostar, a koja je odigrana u sklopu 27. međunarodne kulturne manifestacije ''Zeničko proljeće'' 2024.

Profesorica Davorka Dujmušić kazala je medijima kako će Osnovna glazbena škola ''Jakov Gotovac'' područni odjel Busovača i dalje kroz svoj rad doprinositi kulturnom uzdizanju učenika, ali i ugodnom druženju i razvijanju prijateljstava kroz glazbu koja povezuje ljude i potiče na kreativnost.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli