Servisne informacije     | 27.03.2024. 13:18 |

Sutra u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, u ostalim područjima sunčano

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša je zabilježena na sjeveru Hercegovine. Tokom noći širom zemlje se očekuje kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 3; Ivan-sedlo, Livno 14; Sokolac 15; Drvar, Trebinje 16; Mostar, Neum, Široki Brijeg 17; Bihać, Bugojno, Sarajevo 18; Zenica 19; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most 20; Tuzla 21 i Bijeljina 22 stepena.

Sutra će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake poslijepodne. U ranim jutarnjim satima kiša i lokalni pljuskovi su mogući na jugu i istoku zemlje, a u ostatku dana i tokom noći u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima je lokalno moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 7, a dnevna oko 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas sunčano vrijeme, temperature od 17 do 23 stepena

U Bosni jutros s maglom u kotlinama, u ostatku zemlje sunčano

U BiH danas nestabilno vrijeme, od sredine dana širom zemlje povremeni lokalni pljuskovi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu