Ekonomija     | 31.01.2024. 14:55 |

Kovačević: Vizija nove Uprave je da BH Telecom bude vodeći digitalni integrator bh. društva

FENA Muhamed Hadžibegić, Foto: Hazim Aljović

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Vršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević izjavio je danas u Sarajevu da je vizija nove Uprave da ta kompanija bude vodeći digitalni integrator bh. društva, za šta će biti potrebna nova strategija kompanije, njena nova organizacija i druge aktivnosti.

Na konferenciji za medije povodom 100 dana nove Uprave, Kovačević je rekao kako svi korisnici BH Telecoma zaslužuju visok stepen korisničkog iskustva, prije svega u mobilnoj tehnologiji, uslugama interneta i pratećim uslugama.

- U BH Telecomu se ove godine želimo maksimalno posvetiti korisničkom iskustvu, a to znači da se reorganizujemo tako da masovno, vrlo dinamično i agresivno širimo našu širokopojasnu mrežu kada je u pitanju optika, te da proširujemo kapacitet mobilne mreže kako bi bh. društvo bilo povezano kvalitetnim internetom - dodao je Kovačević.

Potcrtao je da im je cilj je da svi njihovi korisnici imaju kvalitetnu, dostupnu i pouzdanu uslugu koja će cjenovno biti u nivou kvaliteta, ali i da grade različite servise kojim će bh. društvu pomoći da uđe u digitalnu eru.

Kovačević je rekao da je u proteklih 100 dana provedena dubinska analiza poslovanja, te da se sa sigurnošću može reći da je BH Telecom profitabilna kompanija koja ima značajan tržišni udio u svojoj oblasti i ogroman potencijal kada je u pitanju razvoj telekomunikacione industrije u BiH.

Naglasio je da je, istovremeno, to kompanija koja ima izazove i terete iz prošlosti koji joj otežavaju da radi na najbolji mogući način, odnosno da maksimizira potencijale koji postoje.

Kovačević se osrvnuo i na investiranje projekata koji su ocijenjeni kao neadekvatno vođeni - poput BH Content Laba, Opa-e, MY TV-a, Imperije i BH Techlab platforme - za koje je rekao da su predmet analize nove Uprave koja će odlučiti o njihovom statusu u budućnosti.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024.

Delić s menadžmentom BH Telecoma o izazovima zapošljavanja i zadržavanja kvalitetnih kadrova

Novi Telecom centar BH Telecoma otvoren na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu