Bosna i Hercegovina     | 19.11.2023. 14:00 |

U Sarajevu upriličen performans podrške za narod Palestine

FENA Sanda Hrkić, Foto: performans

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Neformalna grupa građana izvela je danas u Sarajevu performans podrške za narod Palestine. Upriličeno je to na platou preko puta Vijećnice, na skupu upriličenom na poziv Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Emir Ćosović, uime Palestinske zajednice u BiH, ističe važnost današnjeg okupljanja kao znaka solidarnosti sa palestinskim narodom, sa narodom u Gazi.

- Na njih padaju granate, to su Sarajlije proživile od 1992 - 1995. godine. Mi i naše porodice osjećamo i suosjećamo sa onim što oni proživljavaju - naglasio je u izjavi novinarima.

Sara Theibich, porijeklom iz Palestine, istaknula je u izjavi za novinare da oni zaista žele mir i skladan život, žele da zlo bude zaustavljeno. 

Kako navode iz Udruženja Palestinske zajednice u BiH, performans je izvela neformalna grupa građana, prijatelja palestinskog naroda, koji u jeku napada na palestinske bolnice, škole, skloništa i stambene zgrade  žele da dignu svoj glas protiv agresije izraelske okupatorske vojske. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu