Bosna i Hercegovina     | 08.11.2023. 16:28 |

Ambasada Države Palestine u BiH o mehanizmu doniranja za Gazu

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Ambasada Države Palestine u Bosni i Hercegovini svakodnevno dobija desetine poziva i upita različitim sredstvima od početka agresije izraelskog okupatora na naš narod u Pojasu Gaze, a po pitanju načina pružanja podrške našem narodu u Gazi - saopćeno je danas iz te ambasade.

- Ambasada potvrđuje svim zainteresovanim i voljnim pomoći, a na osnovu instrukcija Vlade Države Palestine svim svojim ambasadama u svijetu, da se donacije vrše putem legitimne i zvanične kapije naroda i Države Palestine, a to su palestinske ambasade, gdje će proces teći potpuno transparentno, u skladu sa zvaničnim dokumentima (potvrdama o uplati) izdatim od strane Ambasade i njene komisije nadležne za to pitanje, ili putem donacije na zvanični bankovni račun Ambasade - navedeno je u saopćenju.

Dodaje se da Ambasada pozdravlja sve upite i aranžmane od građana ili institucija civilnog društva, te zvaničnih i narodnih organizacija.

- Ambasada upućuje izraze zahvalnosti i uvažavanja građanima Bosne i Hercegovine na velikoj podršci koju su pružili našem potlačenom narodu, djeci, ženama i starima, a koji sada proživljava nesreću genocidnog agresorskog rata i masovnih masakara koje protiv njega provode snage izraelskog okupatora iz zraka, sa kopna i mora, na očigled cijelog svijeta. Ova podrška je izražena na brojne i različite načine, bilo protestnim šetnjama ili skupovima solidarnosti, posjetama sjedištu Ambasade, organizacijom bazara podrške Gazi, donacijama, isticanjem zastava Palestine, tribinama i festivalima u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine, izjavama, pismima solidarnosti, bilo na zvaničnom ili narodnom nivou, od strane ljudi čija savjest je živa i vjeruje u najuzvišenije ljudske vrijednosti, vrijednosti istine, pravde i slobode - navodi se u saopćenju iz Ambasade Države Palestine u BiH.

 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izmjene zakona pokreću val solidarnosti, 250 kg mesa za četiri javne kuhinje u BiH

Merhamet u Hercegovini prikupio preko 100 tisuća KM za palestinski narod u Gazi

Zlatko Dalić uručio donacije s humanitarnog spektakla za livanjske udruge

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu