Ekonomija     | 24.08.2023. 17:46 |

Kiselo vrhnje za svježi sir Brzo&Fino - Lactalis BH ukupni pobjednik Sajma šljive za 2023.

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za informisanje

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - Medalje za kvalitet izloženih proizvoda dodijeljene su danas na jubilarnom 50. međunarodnom sajmu poljoprivrede i industrije, Sajmu šljive u Gradačcu.

Nakon senzorne analize uzoraka najveći broj poena osvojio je proizvod Kiselo vrhnje za svježi sir Brzo&Fino proizvođača Lactalis BH i taj proizvod je ukupni pobjednik Sajma šljive za 2023. 

Ocjenu kvaliteta senzornom analizom vršila je komisija Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz Sarajeva. Prof. dr Nermina Spaho je proglasila najkvalitetnije proizvode i sa voditeljem Turističkog ureda Gradačac Ensarom Mešanovićem dodijelila medalje za izložene proizvode na jubilarnom Sajmu šljive.

Spaho je navela da je komisija bila sastavljena od eksperata zavisno od oblasti iz koje su se proizvodi ocjenjivali.

- Od uzoraka koji su posebno istaknuti svojim kvalitetom mogu reći da su to proizvodi mliječne industrije, odnosno firme Lactalis BH koja je imala proizvod ocijenjen maksimalnim brojem bodova i kao takav je najbolji proizvod koji je izložen na sajmu. Tu moram svakako spomenuti i Meggle koji standardno prezentuju proizvode izuzetnog kvaliteta - rekla je Spaho.

Zlatne medalje dodijeljene su za: Dodatak jelima sa povrćem i začinima, PD Tamam, Doboj-Istok; Sok od aronije, Mara Nešković, Nešković M&M Plantaža aronije, Doboj; Konstanvet-veterinarski suplement za ishranu životinja 2 kg, PoljoVet, Gradačac; Krem supa-paradajz, Meggle d.o.o., Posušje; B.Aktiv natur 1,5 m.m., Lactalis BH doo, Gradačac; UHT mlijeko 2,8 m.m., Lactalis BH d.o.o., Gradačac i Kiselo vrhnje 25 posto m.m. Brzo&Fino, Lactalis BH d.o.o., Gradačac.

Srebrene medalje osvojili su Zlatni mix, Gradačac i Krem supa-gljive, Meggle d.o.o., Posušje.

Bronzana medalja dodijeljena je za proizvod Krem supa-povrtna, Meggle d.o.o., Posušje.

Proizvod Neo-alfa, proizvođača PoljoVet Gradačac, osvjio dobio priznanje za kvalitet.

Zlatna medalja za kvalitet proizvoda dodijeljena je Mari Nešković iz Doboja za sok od aronije, saopćeno je iz Službe za informisanje "Sajma šljive".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na Sajmu šljive razgovarano o razvoju turizma

Partnerska saradnja Gradačca i njemačkog grada Durena

Hrnjić na Sajmu šljive: Ovo je mjesto za razmjenu znanja i pronalaženje novih poslovnih prilika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu