Bosna i Hercegovina     | 24.06.2023. 12:11 |

Musa: Organiziranjem konferencije FENA nastoji potaknuti raspravu o ključnim pitanjima za medije

FENA Foto: FENA

SARAJEVO, 24. lipnja (FENA) - Federalna novinska agencija (FENA) u ponedjeljak, 26. lipnja u Sarajevu organizira konferenciju „Medijske inovacije i trendovi“, a zamjenik direktora Agencije, Ilija Musa, očekuje da će ovaj skup kroz diskusiju panelista, novinara, studenata i svih ostalih zainteresiranih sudionika propitati aktualno stanje medijskoga djelovanja u BiH, analizirati utjecaj IT industrije i konvergencije na kvalitetu i distribuciju medijskih sadržaja, te da će otvoriti i neke nove teme kojima bi se bavile buduće FENA-ine konferencije.

Prateći trendove djelovanja najutjecajnijih svjetskih agencija koje organizacijom sličnih događaja – okruglih stolova, konferencija, panel diskusija, promoviraju razvoj medijskih sloboda i analiziraju mogućnosti medijskoga razvoja i Federalna novinska agencija, kao vodeća novinska agencija u BiH ove godine prvi put organizira jednu ovakvu konferenciju. 

-Zahvaljujući punopravnom članstvu naše agencije u međunarodnim asocijacijama, imamo čast da će sudionici naše konferencije biti i predsjednik i glavni tajnik EANA-e, predstavnici akademske zajednice iz cijele BiH, eksperti međunarodnih organizacija koje se bave medijskim slobodama, predstavnici medijskih udruga, pravnici, te vlasnici medija koji će tijekom konferencije iznijeti svoje poglede na stanje slobode medija u Bosni i Hercegovini, utjecaj umjetne inteligencije na produkciju medijskih sadržaja, autorskopravnu zaštitu medijskih sadržaja i konačno perspektive medijskoga razvoja u svijetu, ali i kod nas, ističe Musa.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Prošla godina jedna od najsmrtonosnijih za novinare otkako IFJ vodi izvještaje

Musa: Najviši novinarski standardi ključ u izvještavanju o izbornom procesu (VIDEO)

Najave događaja za 07. 05. 2024. godine (utorak)

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli