Bosna i Hercegovina     | 06.06.2023. 15:06 |

Isak i Talović o unapređenju pravnog okvira za provjeru zdravstvene sposobnosti kandidata

FENA Saopćenje, Foto/ FMUP

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Anes Talović posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP) gdje je razgovarao s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Ramom Isakom.

Isak i Talović razgovarali su o nastavku saradnje za uspostavljanje odjela radiologije i fizijatrije u krugu Policijske akademije FMUP-a.

Konstatirano je kako bi se proširenjem kapaciteta spomenutog zavoda upotpunila zdravstvena zaštita prema korisnicima kojih je više hiljada u KS, te da bi se uspostavom fizijatrije i radiologije s modernim procedurama ultrazvuka i rendgen dijagnostike značajno rasteretili postojeći kapaciteti koji su već u deficitu u KS.

- S obzirom na specifičnost posla najčešća potreba kadeta i uposlenika policijskih agencija su upravo pomenute usluge. To je ujedno i najčešći razlog velikog broja bolovanja i odsustva sa posla, te će ovakav potez značajno unaprijediti kvalitet rada i života - istakao je direktor Talović.

Sagovornici su, također, razgovarali o unapređenju pravnog okvira za kvalitetniju provjeru zdravstvene sposobnosti kandidata za prijem u radni odnos u agencijama za provođenje zakona, saopćeno je iz FMUP-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kandidati za predsjednika Sjeverne Makedonije predali liste s potpisima potpore

Hrvatska: Pokrenuta inicijativa za zajednički izlazak Bošnjaka na idućim izborima

U toku provjere kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu