Ekonomija     | 03.04.2023. 15:38 |

Podrška poduzetništvu u partnerstvu Sparkasse Bank, EFSE-a i Deloittea

FENA Saopćenje, Foto/ Sparkasse

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Završna svečanost i dodjela certifikata polaznicima Sparkasse poduzetničke akademije za mala i srednja preduzeća održana je u Sarajevu čime je uspješno okončan ovogodišnji ciklus besplatnih edukacija privrednika u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru organizovanih u partnerstvu Sparkasse banke BiH, Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) i revizorsko-konsultantske kuće Deloitte.

Putem devet radionica Sparkasse poduzetničke akademije, oko 80 malih i srednjih privrednika iz Sarajeva, Mostara i Banje Luke je steklo konkretna, aplikativna znanja koja mogu donijeti dodatnu vrijednost njihovom poslovanju. Renomirani stručnjaci iz Deloittea i eksperti iz oblasti digitalnog marketinga kompanije Lilium podijelili su svoja znanja sa polaznicima akademije, a program je podržan od Evropske unije posredstvom EFSE-a koji u BiH zastupa Finance in Motion.

Mejra Juzbašić-Bajgorić, regionalna direktorica Finance in Motion, uime EFSE izrazila je zadovoljstvo zbog uspješnog partnerstva sa Sparkasse bankom i Deloitteom na poduzetničkoj akademiji, te potvrdila posvećenost  razvoju poduzetništva i društveno odgovornom finansiranju u BiH.

Učesnici akademije su se educirali o alatima za uspješno vođenje poslovanja u postpandemijskom digitalnom svijetu, prilagođavanju poslovnih modela "novom normalnom", pametnom korištenju digitalnih marketinških i distributivnih kanala za povećanje prihoda u globalnoj ekonomiji, te prepoznavanju i upravljanju rizicima poslovanja.

Učesnicima akademije na svečanosti su uručeni  certifikati, a održana je i panel diskusija u kojoj su učestvovali organizatori akademije i klijenti.

Član uprave Sparkasse banke Igor Jokić istakao je strateško opredjeljenje te banke da, osim kroz svoju osnovnu djelatnost, i putem ovakvih inicijativa podržava mali i srednji biznis koji generiše oko 70 posto poslovne aktivnosti i ključan je za  otvaranja novih radnih mjesta i održiv razvoj i rast ekonomije BiH.

Taj  program predstavlja primjer uspješne saradnje između finansijskog sektora, međunarodnih organizacija i privatnog sektora, te potvrđuje posvećenost Sparkasse banke, EFSE-a i Deloittea podršci malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz  Sparkasse banke.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

UniCredit Bank i Deloitte predstavili program za podršku izvrsnosti privatnih bh. kompanija

U Sarajevu održana konferencija 'Ulaganje za opšte dobro: Od ESG rizika do nagrada'

Deloitte CE Technology Fast 50 u 2022. godini ima novi rekord za prosječnu stopu rasta kompanije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu