Bosna i Hercegovina     | 12.01.2023. 09:21 |

Konferencija u povodu poziva za grantove za zajedničke aktivnosti civilnog društva i Grada Mostara

FENA Saopćenje, Foto/ LDA Mostar

MOSTAR, 12. siječnja (FENA) – Konferencija u povodu objave Poziva za grantove za zajedničke aktivnosti organizacija civilnog društva i lokalnih vlasti Grada Mostara, a u okviru projekta "Mostar – Prostori koji pokreću" financiranog sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, održat će se u ponedjeljak, 16. siječnja, u velikoj dvorani Hotela Mostar s početkom u 12 sati.

Izjave za medije planirane su za 11 sati i 45 minuta u Banket dvorani Hotela Mostar, a nazočne će pozdraviti šefica političkog tima pri Britanskom veleposlanstvu u Sarajevu Helen Flewker te gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, najavljeno je iz Agencije lokalne demokracije iz Mostara (LDA Mostar).

Na konferenciju su pozvani predstavnici nevladinih organizacija koji su kroz projekt "Mostar – Prostori koji pokreću" sudjelovali na aktivnostima izgradnje vlastitih kapaciteta te nominirane institucije i službe Grada Mostara, kao i druge nevladine organizacije.

"Cilj programa grantova je unaprijediti ulogu civilnog društva Mostara u radu s ključnim dionicima na rješavanju pitanja koja utječu na kvalitetu života građana na razini zajednice.  Također, jedan od ciljeva je ostvariti suradnju s lokalnim vlastima Mostara kako bi zajednički radili na sustavnim rješenjima kroz izmjene proračuna, politika i zakona", dodaje se u najavi.

Iz LDA Mostar smatraju kako će se provedbom aktivnosti kroz ovaj Poziv uvesti novi mehanizmi za bolje informiranje građana i veću sposobnost utjecaja na donošenje odluka na lokalu.

"Objavi Poziva prethodio je proces izgradnje kapaciteta nevladinih organizacija i lokalnih vlasti koji je LDA Mostar implementirala kroz navedeni projekt u razdoblju rujan-prosinac 2022. godine. Proces se završava događajem 'Korak do suradnje' koji će prethoditi konferenciji povodom objave Poziva. Događaj će omogućiti predstavnicima nevladinih organizacija, sudionicima dosadašnjih aktivnosti LDA Mostar umrežavanje s potencijalnim partnerima na programu grantova za zajedničke aktivnosti civilnog društva i lokalnih vlasti grada Mostara", navodi se u najavi.

Inače, projekt "Mostar – Prostori koji pokreću" trogodišnji je projekt koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana i podršku inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u Mostaru.

Projektom se namjeravaju podržati građani i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavni način.

Pored toga, projekt izravno dodjeljuje sredstva za financiranje infrastrukturnih projekata i intervencija u javnom prostoru, kao i inicijativa koje dizajniraju i vode građani, a koje se odnose na zajednički javni prostor i zajedničke aktivnosti.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 misija širom svijeta. Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije iz Mostara (LDA Mostar) i Udruženje građana Nešto Više (NV). Projekt financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru održana druga turistička tura 'Putevima nevidljivih Mostarki'

Započeli radovi na revitalizaciji rekreacijskog područja Bune i Bunice

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo odluke o dodjeli grant sredstava

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel