Bosna i Hercegovina     | 11.01.2023. 12:16 |

Vlada Distrikta usvojila Strategiju za mlade za razdoblje 2022. – 2026.

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada Brčko distrikta

BRČKO, 11. siječnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na sjednici u srijedu usvojila Nacrt odluke o usvajanju prijedloga Stategije za mlade Brčko distrikta BiH za razdoblje 2022. – 2026. godine kojeg je predložio Odjel za stručne i administrativne poslove.

 

Strategija za mlade Brčko distrikta BiH za razdoblje 2022. – 2026. godine predstavlja strateški dokument namijenjen boljem položaju mladih u Brčko distriktu kao i učinkovitim upravljanjem postojećim i novim resursima ove administrativne jedinice, priopćeno je iz Vlade Brčko distikta.

Cilj ove Strategije je da se unaprijedi položaj mladih, sektora mladeži i organizacija za mladež kao i odnos vlasti i mladih, te sadrži sveobuhvatan pristup izgradnji socijalnih, ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i drugih uvjeta za trajnu dobrobit mladih i njihovo aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvenoj zajednici u kojoj žive.

Također, na prijedlog istog Odjela odobren je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mjesnim zajednicama u Brčko distriktu BiH.

Na prijedlog Odjela za javne poslove, Vlada je usvojila Zaključak o davanju suglasnosti za izdavanje građevinske dozvole Javnom poduzeću "Putevi Brčko" Brčko distrikta BiH za izgradnju kružnog raskrižja na lokaciji "Kuglana", koja obuhvaća ukrštanja Bulevara Mira te ulica: Uzunovića, Josipa Juraja Strossmayera i kraka Ulice Svetog Save, navodi se u priopćenju.

 

 

 

 

 

 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnost u prometu odobren utrošak 22 miliona KM

Vlada FBiH donijela odluke o izradi dva strateška dokumenta iz oblasti energetskog sektora

Vlada FBiH - Utvrđene osnovice, iznos i koeficijenti novčanih naknada za 2024. iz boračke oblasti

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel