Kultura     | 27.12.2022. 09:57 |

Na Memorijalnoj sceni 2532 predstava 'Sjetva'

FENA Saopćenje, Foto/ eMTeeM

MOSTAR, 27. prosinca (FENA) - Na Memorijalnoj sceni 2532 u srijedu, 28. prosinca, s početkom u 18,30 sati Dječji dramski studio Mostarskog teatra mladih izvest će predstavu "Sjetva".

Predstava je nastala po motivima mikrodrame Jackuesa Larochea.

Autorica i redateljica predstave je Emina Kovačević, kostimograf je Armin Ćosić, autor muzike Ajdin Pandur, svjetlo i asistent režije Ali Kamer Aksoy, a dizajn plakata uradila je Amina Suljić.

U predstavi igraju: Hana Kajan, Benjamin Peco, Lejla Jazvin, Sarah Zlomušica, Lana Remetić, Henna Korjenić, Emina Bostandžić, Zara Dželilović, Sheerin Alihodžić, Hana Repeša, Amani Mezić, Asja Bakamović i Arduana Macić.

Predstava čuva uspomenu na rano preminulu glumicu eMTeeM-a Amru Prutina.

Inače, na posljednjem Festivalu dječjeg teatra BiH ova predstava je proglašena najboljom i od stručnog žirija i od žirija publike. Ovo će biti njezina 5. repriza.

Mostarski teatar mladih 28. prosinca, na Memorijalnoj sceni 2532, također će održati redovnu godišnju konferenciju za medije s početkom u 11 sati.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati ostvareni u 2022. godini te program rada za 2023. godinu. Kako je to već praksa bit će dodijeljene i godišnje nagrade za najbolja glumačka ostvarenja "Toni Pehar" u predstavama eMTeeM-a u 2022. godini te druge nagrade koje do sada nisu uručene.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Danas u Mostaru počinje 'Bajkovnica', trodnevni događaj za djecu i mlade

Nagrada za eMTeeM na INTEF festivalu u Šapcu

U FBiH zasijano 3,3 posto manje površina u odnosu na sjetvu u sezoni 2021/2022

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu