Bosna i Hercegovina     | 23.12.2022. 12:25 |

Raiffeisen banka - Novčane donacije za sedam organizacija u ukupnom iznosu 40.000 KM

FENA Saopćenje, Foto/ Raiffeisen banka

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Raiffeisen banka je povodom predstojećih vjerskih praznika i Nove godine donirala ukupno 40.000 KM za sedam organizacija.

To su Humanitarna organizacija „Altruist“; „Dječija nada“, udruženje roditelja, djece i osoba s poteškoćama u razvoju; Udruženje za osobe sa invaliditetom „Duga“, Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja „Iskra“, Novi Grad; Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“; Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK „URODIOL“ te Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

Kada je riječ o donacijama, kako je rekla direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke Belma Hadžiomerović, njihov fokus je na najugroženijim kategorijama stanovništva.

 - Stoga nam je posebno zadovoljstvo što možemo pomoći onima kojima je to zaista potrebno te ih obradovati i uljepšati im vrijeme praznika. Vjerujem da će sredstva donirana u okviru ovog humanog projekta unaprijediti svakodnevne aktivnosti ovih sedam organizacija, te poboljšati uslove za njihove korisnike - dodala je Hadžiomerović, izražavajući zahvalnost lojalnim klijentima banke bez čije podrške realizacija ovog projekta ne bi bila moguća.

Kao odgovoran bankar, Raiffeisen banka još od 2012. godine povodom vjerskih i novogodišnjih praznika realizuje projekt u okviru kojeg donira sredstva najugroženijim kategorijama stanovništva, umjesto slanja printanih čestitki klijentima i poslovnim partnerima. Riječ je o projektu kojim banka doprinosi i zaštiti okoliša obzirom na to da umjesto papirnih koristi elektronske čestitke, saopćeno je iz Raiffeisen banke. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sattler uručio ključeve specijalnog vozila Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

Popusti na cijenu karte na Trebevićkoj žičari povodom predstojećih praznika

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine