Kultura     | 20.12.2022. 10:44 |

Pobjednik prvog ovosezonskog izdanja European Film Challenga Ilija Ćeranić

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Pobjednik prvog ovosezonskog izdanja European Film Challenga (EFC) je Ilija Ćeranić iz Banje Luke. 

Iz Udruženja filmskih radnika su izrazili zadovoljstvo što je iza njjih još jedan uspješan izazov, koji su svojim učešćem uveličali brojni takmičari.

 - Važno nam je i podsjetiti da su se prvobitne nagrade za ovaj jedinstveni izazov vratile u igru, pa će tako naš Ilija  Ćeranić u februaru naredne godine uživati u svim čarima Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu - naveli su iz ovog udruženja. 

Uz čestitke pobjedniku, ostalim učesnicima poslali su pozivnicu za učešće na narednom druženju, koje starta početkom naredne  godine.

 - Stoga, pratite našu web stranicu (europeanfilmchallenge.eu) ili FB stranicu (europeanfilmchallengeBIH), na vrijeme se informišite o nastavku takmičenja i ne propustite priliku za učešće u ovom interaktivnom izazovu. Drugoplasiranu Lauru Burnner iz Sarajeva i trećeplasiranog Branislava Stošića iz Banje Luke nagradit ćemo knjigama o filmu - saopćili su iz Udruženje filmskih radnika u FBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Udruženje filmskih radnika - Ove godine posebno obilježavanje Dana kratkog filma

Filmska avantura uz European Film Challenge se nastavlja

Milan Senić pobjednik drugog dijela EFC-a, putuje na festival u Cannesu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel