Bosna i Hercegovina     | 16.11.2022. 11:31 |

Konstituirajuća sjednica Skupštine ZHŽ-a 21. studenoga

FENA Mladenka Krilic, Foto: arhiv

ŠIROKI BRIJEG, 16. studenoga (FENA) - Konstituirajuća sjednica Skupštine Zapadnohercegovačke županije, na kojoj se očekuje zvanična dodjela mandata i imenovanje potrebnih radnih tijela, održat će se 21. studenoga u Širokome Brijegu.

Zdenko Ćosić, aktualni predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije i ujedno nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu te županije  izjavio je kako ZHŽ nema potrebe tražiti koalicijske partnere za konstituiranje vlasti, s obzirom da je lista HDZ-a BiH osvojila natolovičnu većinu.

- Međutim svakako ćemo zadržati korektne odnose i suradnju, pogotovo u procesu izbora kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz ZHŽ-a, gdje su ovaj put predviđena četiri kandiata, kako je to dodiljeljeno od strane Središnjeg izbornog povjerenstva - istaknuo je Ćosić.

On je mišljenja da će se u predviđenim rokovima završiti svi poslove jer su već za 21. studenoga zakazali konstituirajuću sjednicu ZHŽ-a.

- Na konstituirajućoj sjednici ćemo izabrat potrebna radna tijela i nadam se već imati naše kandidate za Dom naroda. Onda slijedi dogovor oko konstituiranja same županijske vlade što planiramo završiti do Nove godine- kazao je Ćosić.

 Kako se saznaje, Gradski odbor HDZ BiH u Širokom Brijegu Zdenka Ćosića će predložit na ŽO za mandatara nove vlade.

Prema službenim rezultatima općih izbora 2022., Skupštinu ZHŽ će činiti: HDZ BIH, HDU,HSS,HKDU (14), HDZ 1990 (4), HRS (2), HSP BIH (1), HSP DR Ante Starčević BiH (1), HSP HB i BiH (1).

Prema naputku Središnjeg izbornoga povjerenstva u postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u BiH, za Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda izabranih zastupnika Skupštine Zapadnohercegovačke županije bira se sedam izaslanika uključujući četiri iz reda hrvatskog naroda, jednog iz reda Bošnjačkog, jedan iz reda srpskoga i jedan iz reda ostalih.  

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine ZHŽ-a, izbor delegata za Dom naroda u četvrtak (VIDEO)

Počela konstituirajuća sjednica Skupštine ZHŽ-a

Danas konstituirajuća sjednica Skupštine ZHŽ-a

Promo

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa