Kultura     | 07.11.2022. 15:20 |

U četvrtak u mostarskom Centru za kulturu komedija 'Cosa nostra'

FENA Saopćenje, Foto/ Centar za kulturu Mostar

MOSTAR, 7. studenoga (FENA) - Mostarska publika će imati priliku pogledati komediju "Cosa nostra" u Centru za kulturu, u četvrtak, 10. studenoga, u 19 sati.

 

Ovo je duhovita priča u kojoj se susreću dvije potpuno različite žene, Gabrijela i Marlena, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je predstava o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para, kaže se u najavi. 

U predstavi igraju Emina Minka Muftić i Belma Salkunić.

Emina Minka Muftić glumica je Drame Narodnog pozorišta Sarajevo te izvanredna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. U svojoj četrdesetogodišnjoj glumačkoj karijeri je igrala u brojnim kazališnim, filmskim i TV projektima kao što su: "Priče iz fabrike", "Viza za budućnost", "Lud zbunjen normalan", "Nebo iznad krajolika", "Crna hronika", "Belvedere", "Grbavica", "Halimin put", "Game of Thrones".

Belma Salkunić je također glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo. Svoju glumačku karijeru počinje u tinejdžerskim danima, a zatim upisuje i završava Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Značajne uloge je ostvarila u brojnim TV serijama i filmovima, a neki od njih su:"Crna hronika", "Lud, zbunjen, normalan", "Dobro uštimani mrtvaci", "Sarajevski Romeo i Julija", "Glas"... Bila je voditeljica otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala, podsjetili su iz Centra za kulturu Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel