Bosna i Hercegovina     | 27.10.2022. 16:23 |

Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

FENA Saopćenje, Foto/ Predsjedništvo BiH

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka (BNV), predvođenu predsjednicom Jasminom Curić.

 

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, predvođena predsjednicom Curić, informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o radu Vijeća, zalaganju za očuvanje i jačanje identiteta Bošnjaka u Sandžaku, kao i o općem položaju bošnjačkog naroda u Sandžaku i Republici Srbiji.

Predstavnici BNV-a zahvalili su predsjedavajućem Džaferoviću na plodotvornoj saradnji u proteklom mandatu, kao i na ličnom angažmanu u koordinaciji i saradnji sa Vijećem.

Džaferović je istakao snažnu podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, s predsjednicom Curić na čelu, te podcrtao da je BNV ostvario značajne rezultate u saradnji sa institucijama Bosne i Hercegovine, kao i Uredom za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao podršku jedinstvu Bošnjaka u Sandžaku, kazavši da je nužno nastaviti rad na unapređenju položaja Bošnjaka u Sandžaku, kroz saradnju BNV-a, Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća i kroz bilateralne odnose BiH i Srbije, uz međusobno uvažavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta obje države.

Kazao je da to treba biti putokaz i u idućem periodu, nakon izbora novog saziva BNV-a.

Delegaciju BNV-a Sandžaka, pored predsjednice Jasmine Curić, činili su vijećnici Fuad Baćićanin i Minela Kalender, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu