Regija     | 25.10.2022. 11:34 |

Ministarstvo: Pripadnici vojske u Morinju postupili su po zakonu

FENA Danijela Perić Šilić, Foto:

PODGORICA, 25. listopada (FENA) - Crnogorsko Ministarstvo obrane demantiralo je danas medijske navode da su pripadnici Vojske Crne Gore spriječili uklanjanje spomen ploče s objekta nekadašnjeg logora JNA u Morinju.

Kako je priopćeno iz spomenutog ministarstva, pripadnici crnogorske Vojske postupili su u skladu sa zakonom i pravilima službe jer su dužni osiguravati vojne objekte i to prema pravilima službe u toj vojsci.  

Iz tog ministarstva podsjećaju da ulazak u vojne objekte nije dopušten pravnim, kao ni fizičkim osobama bez prethodne suglasnosti Ministarstva obrane Crne Gore.

Spomen-ploču su otkrili crnogorski ministri vanjskih poslova i obrane kako bi se istaknulo crnogorsko žaljenje zbog postojanja logora u Morinju i patnji hrvatskih branitelja koji su ondje bili zatočeni. Svečanosti postavljanja ploče bili su nazočni potpredsjednik hrvatske vlade Tomo Medved i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Uklanjanje spomen-ploče naložila je crnogorska inspekcija, a premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da su to učinili bez konzultacija s vladom i suprotno zakonu o spomen obilježjima.

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Majke Srebrenice zahvalile crnogorskom premijeru na potpori rezolucije UN-a

Duško Knežević izručen Crnoj Gori

Crna Gora: Državno tužiteljstvo formiralo predmet nakon intervjua bivšeg predsjednika Đukanovića

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel