Kultura     | 22.10.2022. 08:33 |

Otvoren 11. Tuzla Film Festival

FENA Edin Skokić, Foto: Ekipa filma

TUZLA, 22. oktobra (FENA) - Projekcijom filma "Švedsko srce moje majke", reditelja Adisa Bakrača sinoć je u Bosanskom kulturnom centru svečano otvoren 11. Tuzlanski Film Festival. 

Ove godine za Tuzlanski Film Festival pristiglo je oko 650 filmova svih žanrova, a tokom pet dana festivala, publika će imati priliku da pogleda najbolje filmove sa južnoslavenskog prostora.

- Imamo kratke igrane, dokumentarne, igrane, animirane i duge igrane filmove, što je naša kategorija i koja postoji 10 godina i može se reći da je to samostalan festival unutar festivala. Ove godine BiH je imala zaista nevjerovatan broj urađenih filmova, mislim da je pet ili šest napravljeno, a nekoliko je završilo i na našem festivalu - izjavio je Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala.

Projekcije će narednih dana biti upriličene u Narodnom pozorištu Tuzla, a danas počinje i 24. Festival dokumentarnog filma. 

Nakon sinoćnje projekcije na binu BKC-a Tuzla izašla je ekipa filma "Švedsko srce moje majke" koju je publika nagradila dugotrajnim aplauzom. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Film 'Indigo kristal' Luke Mihajlovića pobjednik 12. Tuzla Film Festivala

Film 'Balada' rediteljice Aide Begić pobjednik Tuzla Film Festivala

Film 'Švedsko srce moje majke' otvara 11. Tuzla Film Festival

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel