Bosna i Hercegovina     | 21.10.2022. 16:09 |

Jesenje izdanje OREA Art marketa okupit će 48 izlagača

FENA Saopćenje, Foto/ OREA Art market

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Drugi ovogodišnji OREA Art market bit će održan u nedjelju, 30. oktobra, u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu, a okupit će 48 izlagača.

 

Najveći skup kreativaca, bh. poduzetnika koji su se odvažili da svoje snove pretvore u vrlo uspješne male biznise, tradicionalno okuplja brojne građane u vrlo ugodnom ambijentu prilagođenom svim generacijama.

Druženje na nedjeljnom OREA Art marketu bit će uvod u prazničnu sezonu u glavnom gradu BiH, ali i prilika za povoljnu kupovinu za sebe i svoje najdraže.

OREA Art market okupit će 48 izlagača koji će predstaviti svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode tokom cjelodnevnog druženja od 11.00 do 19.00 sati.

- I ove godine smo se odlučili ispuniti želje kupaca i zajedno sa našim kreativcima spremamo fantastičan OREA Art market kojim ćemo na poseban način ispratiti jesen i otpočeti prazničnu zimsku priču. Pripremamo mnoga iznenađenja za naše drage kupce i sve posjetioce OREA Art marketa u BKC-u sa kojima želimo podijeliti sve predivne priče koje su ispred nas - ističe Senita Slipac, jedna od osnivačica i direktorica platforme OREA-e.

Amra Džeko, suosnivačica OREA-e, napominje da je Art market postao jedinstveno mjesto za kupovinu poklona i unikatnih, ručno rađenih proizvoda koji imaju posebnu vrijednost jer su održivi i trajni.

- OREA platforma je prepoznata kao jedinstveno mjesto za promociju i prodaju unikata i siguran je izbor kreativaca koji znaju da je umrežavanje malih biznisa i razmjena poduzetničkih ideja  najjači doprinos ličnom razvoju ali i jačanju kreativne industrije u BiH i regionu – ističe Amra Džeko, suosnivačica i brend ambasadorica platforme OREA.

Kako bi cijela porodica uživala, i ove godine tokom Art Marketa bit će organizirana zabava za mališane.

Najmlađi će uživati u Dječijem kutku, u kreativnim radionicama i brojnim zabavnim sadržajima.

I ovo OREA okupljanje će ponovo imati neizostavni humanitarni karakter.

Sav prihod od ulaznica, koje će koštati dvije KM, kao i pet posto od svake kupovine će biti donirano Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici, saopćili su organizatori.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Jesenji OREA Art Market predstavit će više od 50 unikatnih brendova iz BiH i regije

Drugi Orea Art Market 9. novembra u Sarajevu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu