Bosna i Hercegovina     | 16.09.2022. 14:47 |

GV Mostar: Pozitivne procese i projekte u gradu izostaviti iz zloupotrebe u svrhu političke borbe

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

MOSTAR, 16. rujna (FENA) - Rukovodstvo Gradskog vijeća i Grada Mostara u potpunosti je opredjeljeno i okrenuto isključivo prema razvoju i izgradnji infrastrukturnih projekata od kojih su većina našom aktivnošću započeti, realiziraju se ili se planiraju, i molimo da se projekti u Mostaru izostave iz zloupotrebe u svrhe političke borbe i komunikacije, ističu iz mostarskog Gradskog vijeća.

"Zbog pokušaja zloupotrebe svega u predizbornim aktivnostima i komunikaciji, stranke i pojedinci medijski i životni prostor truju negativnostima. Takav slučaj pokušava se stvoriti i u vezi jednog od najpozitivnijih projekata u novijoj povijesti Mostara, izgradnji olimpijskog bazena. Ovaj projekt dobio je podršku svih političkih i društvenih predstavnika, te aktivnošću spomenutog rukovodstva u najkraćem roku iznašlo se idejno rješenje i financijska sredstva za brzu izgradnju i dužni smo informirati javnost da smo isključivo posvećeni Mostaru, životu u njemu i projektima i da molimo da se pozitivni procesi i projekti u ovom gradu izostave iz zloupotrebe u svrhu političke borbe i komunikacije", priopćeno je iz Gradskog vijeća.

Oni građane informiraju da se više nego ikada radi za poboljšanje stanja u svim oblastima u Mostaru, te mole za povjerenje da nastave s "dobrom mostarskom pričom".

Navode kako je izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru veliki infrastrukturni projekt za koji "oni koji nisu zlonamjerni znaju da realizacija iziskuje vrijeme i neophodnu provedbu procedura u skladu sa zakonima i stručnim procesima".

Također, projekti ovog obujma izvode se u fazama, od kojih je prva faza demolicije započeta.

Uklanjanje objekata i raščišćavanje prostora parcele na kojoj će se izgraditi bazen odvija se u suradnji sa školama i udruženjima koji trebaju izmjestiti svoje aktivnosti na druga osigurana mjesta.

Druga faza projekta je u tijeku i žurno se radi na ishodovanju i završetku dobivanja potrebne projektne dokumentacije u skladu sa zakonom. Ova faza zahtijeva vrijeme i djelovanje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

"Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti Vladi FBiH na čelu s premijerom Fadilom Novalićem koja je osigurala osam milijuna maraka za izgradnju bazena, te najavila punu financijsku podršku do završetka projekta. Tu prestaje odgovornost premijera i Federalne Vlade, te ostaje odgovornost na Gradu Mostaru, koji će izgraditi bazen u obećanim i najavljenim rokovima", stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Urađeno idejno rješenje, građani Zenice dobivaju objekat zatvorenog olimpijskog bazena

Novalić: Vlada FBiH izdvojit će onoliko novca za bazen u Mostaru koliko bude potrebno (VIDEO)

Izaslanstvo Vlade FBiH sutra u obilasku lokaliteta na kojem se planira graditi olimpijski bazen

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel