Bosna i Hercegovina     | 31.08.2022. 11:44 |

Herceg razgovarao s čelnim ljudima HKUD-a "Sv. Marko – Vionica"

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada HNŽ

MOSTAR, 31. kolovoza (FENA) - Kao jedan od najistaknutijih dugogodišnjih pokrovitelja jedne od najznačajnijih međunarodnih festivalskih smotri folklora na našem prostoru, “Međunarodnih večeri folklora na Vionici”, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg ugostio je Damira Mandarića i Mariju Primorac, predsjednika i dopredsjednicu HKUD "Sv. Marko – Vionica" iz Čitluka.

Razgovarali su o aktivnostima Društva, s naglaskom na brojna putovanja članova i predstavnika društva, kao i nastupe i gostovanja širom regije, u sklopu kojih promoviraju tradicijsko naslijeđe i bogatu hercegovačku baštinu izvan naših granica, proiopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kako bi ovo društvo imalo autentično kulturno stvaralaštvo koje prikazuje našu tradiciju i običaje, predsjednik Mandarić je istaknuo da se bavi istraživanjem, prikupljanjem, umjetničkom obradom i scenskim prikazivanjem hrvatske glazbene i plesne tradicije ovoga kraja.

"HKUD ‘Sv. Marko – Vionica’ bilježi na desetke uspješnih nastupa na domaćim i svjetskim pozornicama i, što je najbitnije, ima široku publiku koja prepoznaje kvalitetu našega rada i pomno nas prati, dajući nam potporu i poticaj za još plodonosniji rad" kazao je Mandarić, zahvalivši predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ-a na ukupnoj potpori koju im godinama pružaju.

Pozdravivši djelovanje ovoga društva, poglavito njihovog međunarodno prepoznatog festivala, Herceg je istaknuo kako je doprinos HKUD-a "Sv. Marko – Vionica" u promoviranju naših kulturnih, tradicijskih i uopće turističkih potencijala od velikoga značaja kako za Brotnjo tako i za cijelu Županiju te da će Vlada HNŽ-a, sukladno mogućnostima, nastaviti podupirati njihov rad, jednako kao i zalaganje svih koji skrbe o našoj vrijednoj kulturnoj baštini, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izaslanstvo Lovačkog saveza Herceg-Bosne kod predsjednice Vlade HNŽ-a

Vlada HNŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Prijem vježbenika: Vlada HNŽ-a poziva pravne subjekte na suradnju-odrađivanje vježbeničkog staža

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel