Ekonomija     | 01.08.2022. 15:20 |

Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću uručeno priznanje 'Kruna razvoja privrede'

FENA Saopćenje, Foto/ Grad Konjic

KONJIC, 1. kolovoza (FENA) - Predstavnica LRC-a Velma Memović uručila je u ponedjeljak Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću priznanje za ostvarene rezultate u prethodnoj godini, a Grad Konjic time je prepoznat kao jedinica lokalne samouprave koja bilježi pozitivne pomake i postaje lider u pojedinim oblastima.

Grad Konjic je u 2021. godini ostvario izuzetne rezultate kada je u pitanju rast prihoda za 25 posto, rast izvoza za 26 posto i broj uposlenih za 3 posto, kazala je Memović.

Pritom je podsjetila kako u Konjicu djeluju 42 bonitetno pouzdane kompanije, 12 brzorastućih i 2 kompanije koje se svrstavaju u 100 najvećih u Bosni i Hercegovini.

- Zato nam je veliko zadovoljstvo što smo danas gradonačelniku Ćatiću uručili ovo prestižno priznanje. Jako mali broj lokalnih zajednica je u prošloj godini, shodno cjelokupnoj situaciji u svijetu i Bosni i Hercegovini i pandemiji koronavirusa, ostvario ovakve rezultate i ispunio kriterije za dobivanje certifikata – rekla je Velma Memović, čestitajući Gradu Konjicu i gradonačelniku na naporima koje čine kada je razvoj gospodarstva u pitanju.

- U vremenu koje je iza nas, zahvaljujući našem punom angažmanu na servisiranju gospodarstva kroz povoljne linije financiranja, aktivnu politiku zapošljavanja, suradnju s Udruženjem poslodavaca i samostalnih gospodarstvenika, podršku pokretanju malih biznisa, usklađivanje obrazovanja s potrebama tržišta rada, došlo se do značajnih pomaka – istaknuo je gradonačelnik Ćatić, zahvalivši na uručenom priznanju.

Po njegovim riječima, strane investicije posebno svjedoče koliko je Konjic privlačan za pokretanje novih proizvodnih pogona na ovom području.

Dobiti "Krunu razvoja privrede" koja se dodjeljuje kao priznaje za ostvarene rezultate je posebna čast, ustvrdio je konjički gradonačelnik koji je zahvalio LRC- u što je prepoznao njihov doprinos u razvoju gospodarstva u Konjicu i Bosni i Hercegovini uopće.

- S obzirom na to da se ove aktivnosti provode u okviru manifestacije Dani dijaspore  Konjic u srcu BiH, želim da upravo ovakvi pokazatelji budu podstrek Bosancima i Hercegovcima, Konjičanima i svim uspješnim ljudima koji su razvili svoje biznis ideje u zemljama u kojima žive, da se upoznaju s onim što Grad Konjic čini u pravcu razvoja gospodarstva, i na osnovu ponuđenih uvjeta i programa pokrenu svoje poslovanje upravo ovdje - naveo je dalje.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Brigadni general Oružanih snaga BiH Mirsad Ahmić sa suradnicima posjetio Konjic

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel