Bosna i Hercegovina     | 17.06.2022. 17:43 |

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu posjetio reisul-ulemu Husein-ef. Kavazovića

FENA Saopćenje, Foto/ Rijaset IZ u BiH

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu (Mevlüt Çavuşoğlu) danas je, na početku svoje zvanične posjete Bosni i Hercegovini, posjetio reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

Ministar je poseban interes pokazao za rad Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, stanje u njoj, te za obnovu džamija i drugih objekata islamske kulture.

Želio se informirati i o realizaciji projekata koje ovdje finansiraju institucije Republike Turske, posebno o obnovi džamije Arnaudije u Banjaluci i datumu njenog otvorenja.

Reisul-ulema je uvaženog gosta zamolio da institucije Republike Turske naročitu pažnju posvete obnovi zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese, što je jedan od velikih projekata Islamske zajednice. Ministar je obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da neka od turskih organizacija preuzme finansiranje tog projekta.

Reisul-ulema je zahvalio ministru Čavušogluu i izrazio nadu da će se saradnja Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Turske i dalje odvijati istim intenzitetom, prenosi MINA.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Çavuşoğlu: Turska želi priznavanje nezavisnosti Ukrajine i naporno radi na postizanju mira

Turković razgovarala sa turskim kolegom Cavusogluom

Schmidt sa Çavuşoğluom razgovarao o budućoj saradnji

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel