Servisne informacije     | 15.06.2022. 09:25 |

U BiH danas i sutra pretežno sunčano, u petak mogući lokalni pljuskovi

FENA Saopćenje, Foto/ Mario Obrdalj

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Temperatura mora u Neumu 14. juna u 14 sati iznosila je 24 stupnja.

U četvrtak, 16. juna, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stupnja.

U Bosni i Hercegovini u petak, 17. juna, prolazno naoblačenje uvjetovat će lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U subotu, 18. juna, u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19, s najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu