Bosna i Hercegovina     | 07.06.2022. 17:00 |

Predstavnici Gospodarske komore FBiH na konferenciji o korištenju morskih i pomorskih resursa

FENA Saopćenje, Foto/ Gospodarska komora FBiH

BUDVA, 7. lipnja (FENA) – Izaslanstvo Gospodarske komore FBiH sudjelovalo je na međunarodnoj konferenciji "Inovacija za održivo korištenje morskih i pomorskih resursa u našim morima" održanoj u Budvi, a u okviru događaja Blue Wave Week Montenegro 2022.

Na konferenciji se govorilo o načinima korištenja plave ekonomije i morskih i pomorskih resursa u svrhu poticanja ukupnog ekonomskog rasta zemalja Jadransko-jonske regije, priopćeno je u utorak iz Gospodarske komore FBiH.

Ističu kako je naglasak bio na važnosti resursa Jadranskog i Jonskog mora te cjelokupnog Mediterana za razvoj gospodarskog okruženja, a s osvrtom na plavu ekonomiju koja zauzima sve značajnije mjesto u gospodarskim sektorima.

Potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić izlagao je u okviru prvog panela pod nazivom "Održiva plava ekonomija: Prilika za Jadransko-jonsko more i cijeli Mediteran", a konferenciji su nazočili i Zvonimir Miletić i Josipa Topić, kao predstavnici Komore.

Konferencija je, između ostalog, organizirana kroz projekt BLUEAIR – Blue Growth Smart Adriatic Ionian  S3 koji je sufinanciran iz programa Interreg V-B ADRION 2014-2020.

Gospodarska komora FBiH implementira projekt kao projektni partner iz Bosne i Hercegovine zajedno s još deset projektnih partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Srbije i Grčke, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel