Bosna i Hercegovina     | 24.05.2022. 14:30 |

Poliklinika Vitalis sklopila ugovor sa ZZO-om Unsko-sanskog kantona

FENA Saopćenje, Foto/ Vitalis

MOSTAR, 24. maja (FENA) - Poliklinika Vitalis iz Mostara, koja je lider u pružanju visokodiferenciranih zdravstvenih usluga, nakon ugovora sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Srednjobosanskog kantona i Fondom solidarnosti FBiH, sklopila je ugovor sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona (ZZO USK).

 

Naime, ugovor je sklopljen za sve pacijente s područja Unsko-sanskog kantona za zdravstvene usluge tercijarne razine (najsloženiji oblik zdravstvene zaštite) te će pacijentima iz toga kantona usluge biti potpuno besplatne, bez participacije, naglasili su iz Vitalisa.

Uz indiciranu pretragu ili zahvat potrebno je imati valjanu uputnicu ZZO USK.

Zavod će pacijentima snositi zdravstvene usluge magnetne rezonance na trenutno najboljem uređaju u BiH jačine 3 TESLA magnetnog polja, a snimanja koja se mogu obaviti su: glava, kralježnica, abdomen, zdjelica, dojka, lokomotorni sustav, spektroskopija, hipofiza, vrat... te usluge MSCT dijagnostike na aparatu sa čak 128 slice rezolucijom i smanjenom dozom zračenja. Snimanja koja će moći obaviti su: glava, toraks, abdomen, zdjelica, urografija, angiografija, koronarografija, lokomotorni sustav…

Osim toga, snosit će i usluge iz vaskularne kirurgije, a to se odnosi na indicirane operativne zahvate koje obavljaju vrhunski stručnjaci predvođeni dr.sc. Nedžadom Rustempašićem, navode iz Vitalisa.

Voditelj odjela radiologije prof.dr.sc. Miro Miljko istaknuo je kako je ovo veliki iskorak ka javno-privatnom partnerstvu te će pacijentima s područja Unsko-sanskog kantona biti na raspolaganju trenutno najmoderniji odjel radiologije u regiji, a što je još važnije – bez liste čekanja.

Iz Poliklinike Vitalis poručili su kako nastavljaju s odličnim radom i vrhunskim uspjesima te će i dalje konstantno modernizirati i usavršavati svoj pristup na dobrobit svih svojih pacijenata.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu