Stranačke aktivnosti     | 19.05.2022. 12:23 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

TROJKA BI DA REVIDIRA TUŽBU, ALI I HISTORIJU BIH

U jeku najave skupštinske većine u KS da će tematski razmatrati međunarodne presude i sporove, na oficijelnoj stranici Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS objavljen je Javni poziv koji agresiju na BiH karakteriše kao “tragični sukob”.

Ministricu Aleksandru Nikolić, njene kolege i premijera Fortu vrijedi iznova podsjetiti da se u Bosni i Hercegovini nije dogodio nikakav “tragični sukob”, već planski smišljena agresija na nezavisnu i međunarodno priznatu državu, kojoj je bilo uskraćeno pravo na naoružanje i samoodbranu. Bosna i Hercegovina se nije nesretno spotakla u vrtlogu dugogodišnjeg balkanskog antagonizma, niti je bila jedna od tri zaraćene strane, što je interpretacija koja odgovara formulaciji “tragični sukob”. Bosna i Hercegovina bila je krvavo razarana s ciljem istrebljenja hrvatskog i bošnjačkog naroda, nad kojim je izvršen i genocid, a Kanton Sarajevo je administrativno i kulturno središte grada heroja koji pamti najdužu opsadu u modernoj povijesti ratovanja.

Ono što je duboko tragično i nesretno je to što je ovu neistinitu formulaciju moguće pronaći na stranici Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade, koje bi pravno utvrđenim činjenicama, sudskim presudama i nebrojenim istraživanjima i dokazima, moralo čuvati istinu o savremenoj historiji Bosne i Hercegovine.

Nakon izjava premijera Forte o tome kako su “rat dobili seljaci”, oglušivanja o zahtjev žrtava genocida, prebrojavanja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, Vlada i skupštinska većina moraju se nadmisliti nad revizijom, ne međunarodnih presuda ni sporova, već revizijom savremene historije Bosne i Hercegovine, u kojoj sistemski učestvuju.

 

 

 

                              INFO CENTAR

                                                                                         KO SDA SARAJEVO

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SDA objavila zaključke o radu nove vlasti pod nazivom "Hronologija Trojkinog popuštanja i izdaje"

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel