Kultura     | 17.05.2022. 12:11 |

Premijera nove komedije Indire Kučuk-Sorguć

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 17. maja (FENA) -”A onda je nešto puklo“ komedija autorice Indire Kučuk -Sirguč premijerno će biti izvedena 19. maja na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar.

 

Ovo je scenska parodija na Sarajevski atentat - njegova „smiješna“ strana osmišljena na lucidan način à la TV show. Taj je kobni događaj 1914. odredio sudbine mnogih, ali je zauvijek ostao referentna tačka u knjizi naših života, saopćeno je iz Filter produkcije.

U saopćenju se navodi da će ljubitelji dobre komedije upoznati živopisne likove koji su ovaj događaj vidjeli iz svog ugla i koji autentičnim opisima otkrivaju tajnu Sarajevskog atentata. To su: Sendvičar Moric Trofač, Popa Marakije, Ciganka Đejlana, Asimov sin šofer Zamlata, Peniser Đoko Oko, Hodža Mehaga, Hašim Tači Tačni, Josip Skroz Kito, Crna Huja, Hata Mata Hata i Šerifa.

U dramaturškoj osnovi projekat je zasnovan na „Stilskim vježbama“ R. Queneaua, dakle, uzima se jedan događaj koji se provlači kroz optiku ilustrativnog i dobija se komičnost koja je zasnovana na živopisnosti likova, njihovoj mašti, uglu gledanja i razumijevanja.

Uloge su povjerene Aldinu Tuciću - vrsnom bh. komičaru i Negri Čičić, vokalnoj solistici i članici muzičkog teatra, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izložba fotografija 'Opet sam sanjao Sarajevo' Esada Ese Lukača 5. aprila u CKM-u

Izložba fotografija povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva

Strip 'Sarajevski duh' donosi priču o razvoju Sarajeva kroz bogatu istoriju

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel